Rețetă delicioasă de muraturi asortate în otet din: castraveti, morcovi, ardei iute, ceapa, usturoi, otet, apa, sare, zahar, seminte de mustar, boabe de piper, frunza de dafin Murăturile asortate în otet sunt o tradiție culinară veche în multe culturi. Ele reprezintă o modalitate excelentă de a păstra legumele proaspete și de a le savura pe […]
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
PrinteazaTocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 150 g fasole verde
- 1 ardei gras rosu
- 100 g ciuperci Champignon
- 200 g broccoli
- sare
- 120 g orez
- 4 linguri unt
- 2 linguri faina
- 250 ml supa
- 250 ml lapte
- 100 g branza ricotta sau urda
- 2-3 linguri sos de soia
- piper
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Tocăniţă de legume in sos de ricotta: pregătesc legumele. taie morcovii beţişoare, iar fasolea verde şi ardeiul gras se taie bucăţele.
despart bucheţelele de broccoli şi se taie ciupercile jumătăţi. Se fierb morcovii şi fasolea verde în apă cu sare cca 8-10 min. adaugă în ultimele 5 min. bucheţelele de broccoli.
fierbe orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. călesc ciupercile şi ardeiul gras în unt cca 5 min. pudrează cu făină şi se călesc. toarnă supă şi lapte şi se dau în clocot, amestecând. scurg legumele.
adaugă în sos ricotta, sos de soia, sare, piper şi suc de lămâie. Se adaugă restul de legume şi se lasă să se pătrundă puţin.
scurge orezul şi se serveşte împreună cu legumele.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de muraturi asortate în otet
Tocanita asta vreau s-o incerc si eu
E buna tocanita asta