Tocanita mediteraneana
PrinteazaO reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper si boia de ardei dulce.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 g file de curcan
- 2 tulpini de ţelină
- 1/2 legătură cimbru
- 2 linguri ulei
- 1 cutie roşii (850 ml)
- 200 ml supă
- 200 g fasole verde
- 400 g paste late
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa inele, iar usturoiul cubuleţe. Spălaţi carnea de curcan, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o cuburi. Pregătiţi ţelina şi tăiaţi-o mărunt. Tocaţi cimbrul.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare, apoi căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Adăugaţi ţelina şi supa. Tăiaţi roşiile mărunt. Adăugaţi cuburile de carne, daţi totul într-un ciocot şi fierbeţi circa 20 de minute.
După 10 minute adăugaţi şi fasolea. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Condimentaţi mâncarea cu cimbru. Serviţi pastele alături de mâncarea preparată şi condimentaţi tdtul cu verdeaţă.
Poftă bună!