Tocăniţă în stil italian
PrinteazaO reteta de tocanita in stil italian din: morcov, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, vin rosu sec, rosii decojite, sare, piper, boia dulce si oregano.
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 cateld e usturoi
- 2 linguri ulei
- 600 g carne tocata asortata
- 150 ml vin rosu sec
- 2 conserve mici de rosii decojite (circa 800 ml)
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 lingurita cu oregano
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, usturoiul şi morcovul. Ceapa şi usturoiul se toacă. Morcovul se rade. Se încinge uleiul într-o cratiţă mare; se prăjeşte înăuntru carnea tocată până ce devine sfărâmicioasă; se adaugă morcov ras, ceapă şi usturoi şi se prăjesc.
Se stinge cu jumătate din cantitatea de vin şi se lasă să dea într-un clocot. Se toarnă apoi restul de vin şi se lasă din nou să dea în fiert. 3 Se adaugă roşiile în vasul cu carne şi se zdrobesc puţin cu dosul lingurii. Se condimentează cu sare, piper, boia şi oregano.
Se acoperă mâncarea cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 25 min. Se sărează şi se piperează după gust; se serveşte cu garnitură de paste sau orez.
Tocăniţă în stil italian
Pofta buna!