Tocăniţă turcească
PrinteazaO reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde, castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt.
- 450 g vinete
- 500 g dovlecei
- 250 g ţelină verde
- 500 g castraveţi
- 100 g ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 750 g carne tocată
- 500 g roşii decojite (conservă)
- sare
- 2 linguriţe piper de Cayenne
- 1 legătură cimbru
- 1 legătură maghiran
- 300 g cremă de iaurt
- piper de Cayenne
Mod de preparare:
Se taie felii vinetele, dovleceii, ţelina. Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se curăţă de seminţe. Se taie pulpa cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi usturoiul până devin translucide. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până devine sfărâmicioasă. Se adaugă legumele şi roşiile decojite, cu tot cu zeama lor. Se condimentează bine tocăniţa cu sare şi piper de Cayenne; se fierbe 30-40 min.
Se toacă verdeaţa. Se înglobează în tocăniţă şi se serveşte cu iaurt.
Tocăniţă turcească
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita turceasca
- tocana turceasca
Imi place tocanita asta
Iese buna tocanita de vita? prefer carnea de porc si de aia intreb, in rest imi place cum arata