Tocăniţă de văcuţă cu legume
PrinteazaO reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii, carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi, telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper.
- 1 legatura zarzavat de supa
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 500 g carne de vita
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
- sare
continut:
- 250 g cartofi
- 250 g morcovi
- 250 g telina
- 250 g varza alba
- 3 fire de patrunjel
- 2 linguri ulei
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi zarzavatul de supă. Se taie roşiile jumătăţi şi se pun la fiert cu carnea, 1,5 l apă rece, legume, foaia de dafin, boabe de piper şi 1 linguriţă de sare; se lasă să fiarbă la foc moale cca 2 ore.
Se lasă să se scurgă carnea şi se taie cuburi. Se pasează supa, se lasă să se răcească şi se dă la frigider; apoi se îndepărtează cu grijă toată grăsimea întărită de la suprafaţă.
Se taie mărunt cartofii şi legumele. Se curăţă şi se toacă pătrunjelul. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc legumele; se completează cu 1,21 de supă de carne degresată, se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă la foc moale 15-20 de minute.
Se adaugă carnea şi verdeţurile şi se încălzeşte puţin totul.
Tocăniţă de văcuţă cu legume
Pofta buna!