Tort cu brânză
PrinteazaO reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt, lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca, branza dulce, suc de lamaie si caise.
- 125 g de zahăr
- 75 g de făină
- 75 g de amidon
- 1 linguriţă de praf de copt
umputură:
- 250 g de lapte
- 2 linguriţe de coaja rasă de lămâie
- 250 g de zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 10 foiţe de gelatină
- 500 ml de frişcă
- 500 g de brânză dulce
- cca. 2 linguriţe de suc de lămâie
- 1 cutie de jumătăţi de caise (850 l)
în plus:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Bateţi ouale şi zahărul spumă. Incorporaţi făina, amidonul şi praful de copt. Tapetaţi o formă (26 cm) cu hârtie pentru copt, turnaţi aluatul şi coaceţi-l cca. 35 de minute. Lăsaţi-l, apoi, să se răcească. Pentru umplutură, daţi în clocot laptele, coaja de lămâie, zahărul şi gălbenuşurile, amestecând continuu.
Luaţi vasul de pe foc. Inmuiaţi gelatina în apă rece şi dizolvaţi-o în laptele călduţ. Lăsaţi amestecul să se răcească la frigider. Bateţi frişca adăugaţi-o la brânză şi încorporaţi în amestecul cu lămâie. Turnaţi şi sucul de lămâie. Scurgeţi caisele.
Tăiaţi blatul în jumătate, pe orizontală, închideţi partea de jos într-un inel pentru tort. Aşezaţi jumătăţile de caise pe blat.Turnaţi crema de rişcă şi brânză, apoi aşezaţi al doilea blat. Daţi tortul 2 ore la frigider. Presăraţi cu zahăr pudră.
Tort cu brânză
Pofta buna!