Tort Caraiman
PrinteazaTort Caraiman
- 6 ouă
- 350 g zahăr
- 1/2 păhărel lichior de cireşe
- 3/4 pahar sirop de fragi
- 250 g alune
- 200 g unt
- 80 g făină
- 400 g fragi de pădure
Mod de preparare:
6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine ca o cremă se adaugă 100 g zahar,alune măcinate, apoi albuşurile bine bătute şi făina.
Se unge cu unt o foi mă de toit, se pudrează cu făină şi se umple cu compoziţia de mai sus. Se coace circa 35 minute şi cînd s-a răcit, se trampează (se însiropează) cu sirop de fragi şi lichior de cireşe.
Se prepară gemul de frs gi (fragii cu 250 g zahăr), se ia un sfert din el, se amestecă cu 100 g unt şi cu el se umple tortul.
Cu restul de gem se îmbracă tortul si se presară cu barot de alune .
Se decorează cu o pară confiată .
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura caraiman
- prajitura caraiman reteta
A facut cineva? A iesit bun?