Tort crocant de mere
PrinteazaTort crocant de mere din: faina, zahar, galbenus, mere, vin alb, stafide, migdale, zahar pudra, zeama de portocale, ou, gem de caise, zahar brun, sare.
- 200 g faina
- 160 g zahar
- 1 galbenus
- 120 g unt
- 600 g mere
- 125 ml vin alb
- 50 g stafide
- 150 g migdale macinate
- 50 g zahar pudra
- 1 lingura zeama de portocale
- 1 ou
- 50 g gem de caise
- 2 linguri zahar brun
- sare
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, 70 g zahăr, sare, gălbenuş, unt şi se dă la rece 60 minute. Se întinde o foaie de aluat într-o formă, se ridică o margine de 3 cm, se acoperă cu hârtie de copt. După 20 de minute se scoate şi se îndepărtează hârtia; se taie merele felii.
Vinul se fierbe cu stafidele şi 100 g zahăr; se înăbuşă merele timp de 5 minute şi apoi se lasă la răcit, păstrând zeama. Merele se aşează pe blat. Migdalele se amestecă cu zahăr pudră, zeamă de portocale şi ou.
Se şpriţează deasupra merelor şi se coace 15 minute la220°C, se glasează cu gem fiert, zeama de la mere şi se presară zahăr brun.
Pofta buna!