Tort cu banane si vişine

Printeaza

Tort cu banane si vişine

Ingrediente:Tort cu banane si vişine

  • 160 g făină
  • 3 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri smantana
  • 100 g unt
  • 2 lin­guri pesmet de cozonac
  • 3 banane
  • puţin praf dc copt
  • 120 g zahăr
  • 1/2 pă­hărel lichior
  • 400 g frisca bătuta
  • 100 g boabe de vişine sau de zmeură din dulceaţă
  • 100 g barat de alune
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Zahărul se amestecă cu untul, 5 gălbenuşuri şi cu vanilia, apoi cu smîntana, praful de copt, bananele tăiate felii şi lichiorul şi la urmă cu 3 albu­şuri bătute spumă tare, făina şi pesmetul.

Se unge o formă ele tort se presară cu făină şi in ea se pune compoziţia. Se dă la cuptor moderat 55 mi­nute.

Cînd s-a răcit se aşază pe un platou şi se garniseşte cu frişcă bătută şi boabe de dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.