Tort cu cremă de cacao şi nuci
PrinteazaTort cu cremă de cacao şi nuci din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, cacao, nuci si esenta de rom.
- 10 oua
- 10 linguri ulei
- 1 1/2 cana faina
- 1 1/2 cana zahar
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
pentru crema:
- 1 cana de lapte (aprox. 300 ml)
- 1 cana zahar
- 1 pachet unt (250 g)
- 5 linguri cu varf de cacao
- 200 g nuci prajite si macinate
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare:
Separi ouăle, baţi albuşurile spumă până nu mai cad din castron, după care adaugi zahărul şi mai baţi în continuare până devine cremoasă toată compoziţia, apoi adaugi şi zahărul vanilat şi lămâia. Freci gălbenuşurile cu 10 linguri ulei până formezi o maioneză în care pui un vârf de cuţit de sare, după care amesteci cu albuşurile bătute în prealabil.
După ce ai amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, adaugi praful de copt stins în prealabil cu puţină zeamă de lămâie, după care adaugi şi făina (1 1/2 cană). Tapetezi forma cu ulei şi hârtie de copt şi coci la o temperatură de 180 grade Celsius, timp de 45 de minute. După ce se răceşte, tai blatul în 3 părţi.
Pregăteşti crema: Pui la fiert într-un vas cu fundul gros, laptele, zahărul şi cacaua şi le fierbi la foc potrivit, amestecând să nu se prindă. La urmă adaugi şi untul tăiat cuburi şi amesteci, să nu se prindă. Când este gata crema, se îngroaşă şi laşi să fiarbă făcând bulbuci mulţi, lei de pe foc, laşi să se răcească, după care adaugi esenţa de rom şi nucile.
Asamblezi: Aşezi pe platou o pane din blat şi îl însiropezi cu sirop fâcut din apă, zahăr şi zahăr vanilat. însiropezi prima parte din blat, pui cremă, aşezi a doua parte de blat şi însiropezi la fel, apoi pui iar cremăi şi aşezi cea de-a treia parte din bllat, tot însiropat. Ornezi tortul cu frişca (1 kg).
Tort cu cremă de cacao şi nuci
Pofta buna!
Vreau o bucata din tortul asta