Tort cu foi de miere
PrinteazaTort cu foi de miere din: oua, miere, faina, praf de copt, smantana, zahar, alune sau nuci.
Pentru aluat:
- 3 oua
- 350 g miere
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
Pentru umplutură:
- 500 g smantana
- 150 g zahar pudra
- 100 g alune sau nuci macinate
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle, mierea, făina si praful de copt până se obţine un aluat omogen.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun 4 linguri din aluat, se întind pe rotund si se coace foaie cu foaie, de cinci ori. Se lasă cele 5 foi să se răcească separat.
Smântână foarte bine scursă se amestecă bine cu zahărul.
Pe platoul de servit se asază trei foi cu cremă de smântână între ele, iar celelalte două rămase se măruntesc, se amestecă cu alunele sau nucile tocate şi se presară deasupra. Se lasă la frigider o noapte.
Tort cu foi de miere
Pofta buna!