Tort cu foi de miere

Printeaza

Tort cu foi de miere din: oua, miere, faina, praf de copt, smantana, zahar, alune sau nuci.

Ingrediente:Tort_cu_foi_de_miere

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 350 g miere
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru umplutură:

  • 500 g smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g alune sau nuci macinate

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle, mierea, făina si praful de copt până se obţine un aluat omogen.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun 4 linguri din aluat, se întind pe rotund si se coace foaie cu foaie, de cinci ori. Se lasă cele 5 foi să se răcească separat.

Smântână foarte bine scursă se amestecă bine cu zahărul.

Pe platoul de servit se asază trei foi cu cremă de smântână între ele, iar celelalte două rămase se măruntesc, se amestecă cu alunele sau nucile tocate şi se presară deasupra. Se lasă la frigider o noapte.

Tort cu foi de miere

Tort_cu_foi_de_miere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.