Tort cu frişca şi vişine
PrinteazaTort cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru frisca si visine.
- 400 g foitaj
- 500 ml frisca
- 200 g zahar pudra
- 2 plicuri intaritor pentru frisca
- 1 borcan visine (720 ml)
Mod de preparare:
Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă presărată cu zahăr. Decupaţi trei cercuri (0 cea 20 cm). Aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi înţepaţi-le cu o furculiţă, apoi lăsaţi-le cea 15 min. Preîncălziţi cuptorul la 200°C şi coaceţi blaturile 10-15 minute.
Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Bateţi frişca împreună cu 100 g zahăr pudră şi întăritorul pentru frişca. Scurgeţi vişinele şi colectaţi sucul. Opriţi 10 vişine pentru ornat. Aşezaţi 1/2 din cantitatea de vişine pe un blat şi turnaţi o jumătate din frişca. Aşezaţi al doilea blat, apoi restul de vişine şi frişca rămasă şi finalizaţi cu ultimul blat.
Amestecaţi restul zahărului pudră cu puţin suc de vişine până se formează glazura, turnaţi-o peste ultimul blat, apoi aşezaţi vişinile oprite. Lăsaţi glazura să se usuce.
Tort cu frişca şi vişine
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura merengue