Tort cu mac si nuci

Printeaza

 Tort cu mac si nuci din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, mac, miere, zahar, nuca, frisca, portocale, intaritor frisca, cirese.

Ingrediente:Tort cu mac si nuci

Blat:

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilinat
  • 125 g făină
  • 2 linguri ami­don
  • 75 g mac măcinat

Umplutură şi ornament:

  • 150 g miere lichidă
  • 7 linguri zahăr
  • 300 g miez de nucă, măci­nat
  • 500 ml frişcă
  • 2 plicuri întăritor frişcă
  • 200 g mar­meladă de portocale
  • câteva cireşe

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 3 linguri apă fierbin­te, zahărul şi zahărul vanilinat. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în crema de gălbenuşuri. Amestecaţi făina cu amidonul şi macul şi presăraţi-le peste crema de ouă.

Turnaţi totul într-o for­mă de tort (0,24 cm) şi coaceţi-l circa 40 de minu­te. Lăsaţi blatul să se răcească în formă. 2 încălziţi într-o tigaie mierea şi zahărul şi lăsaţi-le să se caramelizeze. Adăugaţi miezul de nucă.

Intindeţi to­tul pe o folie de aluminiu, lăsaţi-l să se răcească, apoi mărunţiţi-l fin. 3 Bateţi frişca şi adăugaţi în­tăritorul. Tăiaţi blatul orizontal de 2 ori. Ungeţi cele 2 blaturi de jos cu marmelada de portocale şi câte 1/5 din frişcă.

Presăraţi pe fiecare şi cu puţin cara­mel cu nucă. Aşezaţi blaturile unul peste celălalt şi îmbrăcaţi tortul în frişcă. Presăraţi restul cara­melului şi ornaţi cu cireşe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.