Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă
PrinteazaTort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina, frisca, lichior de cafea, ciocolata alba si frisca batuta.
Ingrediente pentru blat
- 4 oua
- 100 g zahar
- 5 g praf de copt
- 100 ml lapte
- 120 g faina
- cafea dulce, pentru insiropare
Ingrediente mousse de cafea:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 50 ml cafea concentrata
- 10 g gelatina foi
- 200 ml frisca
- 250 ml lichior de cafea
Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:
- 2 linguri cu zahar pudra
- 3 oua
- 75 g zahar
- 100 g ciocolata alba
- 150 g frisca batuta
- 10 g gelatina foi
- 100ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albuşurile. Gălbenuşurile se amestecă cu zahăr. Se adaugă lapte şi se omogenizează. Amestecul se toarnă peste albuşuri, adăugând faina şi praful de copt. Se tapetează forma cu hârtie de copt, se coace la 180 de gr C.
Pentru crema de ciocolată, se înmoaie gelatina în lapte. Se bat la bain mărie ouăle cu zahărul si zaharul pudra până capătă consistenţă. Adăugăm gelatina şi ciocolata. Adăugăm 150 gr de frişca si omogenizam.
Pentru mousse-ul de cafea: se înmoaie gelatina în 100 ml lapte, într-un vas la bain mărie se pun restul de lapte, zahărul, ouăle bătute şi cafeaua. Se adaugă gelatina. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frişca bătută.
Montăm tortul în cercul detaşabil. Blatul se taie în trei, se însiropează cu cafea dulce şi se umple în straturi alternative: mousse de cafea şi cremă de ciocolată.
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mousse de ciocolata
- tort cu cafea
- mus de ciocolata
o sa-i fac si eu fetitei mele
Ce bine arata tortul asta 🙂 Pur si simplu delicios!
Imi ploua in gura
Si lichiorul de cafea,???
Unde se pune?