Tort cu mure, scortisoară si nuci

Printeaza

Tort cu mure, scortisoară si nuci din: mure, unt, zahar, oua, pudra de scortisoara, coaja de lamaie, faina, praf de copt, nuci, smantana, intaritor pentru frisca, zahar vanilinat.

Ingrediente:Tort_cu_mure_scortisoara_si_nuci

  • 350 g mure
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul. Adaugi pe rând ouăle, scorţişoara şi coaja de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt şi nucile măcinate. Ungi cu unt o formă de tort cu pereţii detaşabili, cu diametrul de 24 de cm.

Torni 1/2 din compoziţie, presari murele trecute prin puţină făină şi acoperi cu restul de compoziţie. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 de minute. Intre timp, baţi smântâ¬nă împreună cu zahărul vanilinat şi întăritorul.

Tai blatul răcit în două foi. întinzi jumătate din cantitatea de frişcă peste primul blat, acoperi cu al doilea blat şi decorezi tortul cu frişca rămasă. Păstrezi tortul la rece pentru 3 ore.

Tort cu mure, scortisoară si nuci

Tort_cu_mure_scortisoara_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.