Tort cu nuci si ciocolata

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare.

Ingrediente:Tort cu nuci si ciocolata

  • 40 g miez de nucă
  • 140 g ciocolată de menaj
  • 165 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1/2 plic zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Macină nucile amestecate cu ciocolata şi cu 60 g de zahăr. Bate gălbenuşurile într-un castron îm­preună cu zahărul rămas până când devin spumoase; adaugă nucile şi ciocolata măci­nate şi zahărul vanilat, amestecând totul bine.

Bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi încorporează-le uşor în compo­ziţie, amestecând de jos în sus.

Toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili îmbrăcată pe fund cu hârtie de copt şi coace 35 de minute la 180° C. Lasă la răcit şi scoate din formă. Presară zahăr pudră şi serveşte.

Tort cu nuci si ciocolata

Tort cu nuci si ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.