Tort cu nuci si ciocolata
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si sare.
- 40 g miez de nucă
- 140 g ciocolată de menaj
- 165 g zahăr
- 4 ouă
- 1/2 plic zahăr vanilat
- zahăr pudră
- un praf de sare
Mod de preparare:
Macină nucile amestecate cu ciocolata şi cu 60 g de zahăr. Bate gălbenuşurile într-un castron împreună cu zahărul rămas până când devin spumoase; adaugă nucile şi ciocolata măcinate şi zahărul vanilat, amestecând totul bine.
Bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi încorporează-le uşor în compoziţie, amestecând de jos în sus.
Toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili îmbrăcată pe fund cu hârtie de copt şi coace 35 de minute la 180° C. Lasă la răcit şi scoate din formă. Presară zahăr pudră şi serveşte.
Tort cu nuci si ciocolata
Pofta buna!