Tort cu piersici
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: piersici, zahar, nuca, oua, faina, ulei, zahar vanilat, sare.
Ingrediente:
- 4 piersici(400 g)
- 10 linguri zahar
- 100g nuca
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 4 linguri cu ulei
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- sare
Mod de preparare:
Spală bine piersicile şi taie- le în felii mai grosuţe. Intr-o cratiţă, caramelizează cele 10 linguri cu zahăr. Roteşte cratiţa astfel încât zahărul topit să tapeteze pereţii cratiţei. După ce s-a răcit, aşază pe fund feliile de piersici şi nucile tocate. Lasă la cuptor cam 10 minute.
Separat, bate albuşurile cu un praf de sare, zahăr şi zahăr vanilat. Adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul. Incorporează făina, iar compoziţia astfel obţinută toarn-o peste piersici. Lasă la cuptor 35-40 de minute. Răstoarnă prăjitura pe un platou şi las-o să se răcească.
Pofta buna!
Delicios