Tort cu umplutura delicioasa
PrinteazaTort cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune, gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra.
- 4 galbenusuri
- 60 g zahar
- 400 g branza de vaci
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 2 albusuri
- 2 pachete de aluat de strudel (a 300 g)
- 60 g unt topit
- 30 g pesmet
- 150 g gem de prune
- 200 g gem de mere
- 100 ml frisca
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu 30 g zahar; se inglobeaza branza de vaci si coaja de portocala. Se bat albusurile cu restul de zahar. Se incinge cuptorul la 180 C. Se ung bucatile de aluat si se presara pesemt. Se asaza umplutura de branza pe latura lunga de jos, lasand libera o margine groasa de circa 2 cm.
Se amesteca cele 2 gemuri si se unge compozitia de branza. Se ruleaza aluatul pornind de la latura umpluta; se pliaza bine amrginile si se lipesc. Rulada se asaza sub forma de melc intr-o tava de tort (20 cm) unsa; se unge cu unt, cu pensula si se coace 50-60 de minute.
Se amesteca restul de ingrediente si se toarna pe prajitura dupa primele 15 minute de coacere, apoi se coace in continuare.
Tort cu umplutura delicioasa
Pofta buna!