Tort de cafea cu crema si nuca

Printeaza

Tort de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea.

Ingrediente:Tort_de_cafea_cu_crema_si_nuca

pentru blatul de cafea:

  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cafea instant
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

pentru blatul alb:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt

pentru crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de frisca
  • 40 g gelatina
  • 1 cutie mare de smantana grasa sau 1 cutie mascarpone
  • 3 linguri de gem acrisor
  • 1 cana cafea slaba indulcita

pentru decor:

  • 1 lingura pdra de cacao
  • miez de nuca
  • boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de cafea, mixezi galbenusurile cu 150 g zahar, adaugi cafeaua dizolvata in 2 linguri de apa calduta, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit incorporezi delicat albusurile batute spuma tare cu restul de zahar.

Torni totul intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu folie speciala de copt (ori unsa cu ulei si tapetata cu faina) si o coci la foc potrivit circa 30 de minute.  Dupa ce se rumeneste, scoti blatul pe un gratar si il tai in doua felii orizontale.

Pentru blatul alb, seprari ouale, bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar. Amesteci galbenusurile si le torni incet peste albusuri. Odata ce le-ai incorporat bine, adaugi faina cernuta cu praful de copt. Torni pandispanul in tava de tort unsa si tapetata si dai la cuptor 10-15 minute.

Pentru crema, freci spuma galbenusurile cu zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugi smantana sau mascarpone (cu smantana, crema iese mai acrisoara). Mixezi albusurile cu praful de frisca. Amesteci cele doua compozitii. Daca ai rabdare sa lasi tortul peste noapte la frigider, nu mai este nevoie sa adaugi gelatina. Daca nu, poti adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece. Amesteci bine. Pui la frigider pana la momentul montarii tortului.

Montezi tortul astfel: asezi blatul alb, ung cu gem, apoi asezi prima parte din blatul maro. Insiropezi cu cafeaua lunga, poi torni 3/4 din crema, iar blat insiropat si crema ramasa, cu care imbraci tot tortul. Mai poti opri crema pentru decor.

Cerni deasupra tortului pudra de cacao. Cu ajutorul unui pos, ornezi cu flori din crema ramasa, peste care asezi jumatati din miez de nuca si boabe de cafea.

Tort de cafea cu crema si nuca

Tort_de_cafea_cu_crema_si_nuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ana Maria Ionescu

    Imi place tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.