Tort de capsuni cu branza
PrinteazaTort de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de vaci, frisca si gem de capsuni.
- 250 g faina
- 250 g zahar
- 140 g margarina
- 3 oua
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde
- 35 g migdale macinate
- 10 foi gelatina
- 650 g capsuni
- 350 g branza de vaci
- 250 g frisca
- 6 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din 210 g făină, 65 g zahăr şi margarină. Se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 190°C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort ( 24 cm) unsă. Se înţeapă în mai multe locuri şi se coace cca 13 min.
Se bat ouăle 5 min. cu un pic de zahăr. Se înglobează 1 linguriţă coajă de lămâie. Se amestecă migdalele cu 40 g de făină şi se înglobează; se toarnă într-o formă de tort (20 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 15-18 min. la aceeaşi temperatură; se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina. Se pregătesc căpşunile şi se pun deoparte 50 g; restul se taie bucăţi şi se pasează cu coajă şi suc de lămâie şi cu 135 g zahăr. Se înglobează apoi 2/3 din cantitatea de piure în brânza de vaci. Se dizolvă 7 foi de gelatină şi se înglobează.
Se dizolvă restul de gelatină, conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi se înglobează în restul de piure de căpşuni. Se înglobează frişca bătută imediat ce crema începe să se întărească. Se unge cu gem blatul de aluat fraged. Se aşază deasupra blatul de pandişpan şi se montează de jur împrejur inelul formei.
Se acoperă cu cremă de brânză şi piure de căpşuni; se marmorează şi se dă la frigider 2 ore. Se ornează cu fructe.
Tort de capsuni cu branza
Pofta buna!
Foarte bine arata tortul asta!