Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

Printeaza

O reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba, frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.

Ingrediente:Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

  • 100 g ciocolată albă
  • 600 ml friş­ca
  • 225 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguri mac măcinat
  • sare
  • 125 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 500 g căpşuni
  • 150 g gem de căp­şuni
  • 1 plic praf întăritor de frişcă
  • 1 plic zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 300 ml frişcă şi se topeşte ciocolata, ames­tecând. Se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă făina cu praf de copt, mac şi 1 praf sare. Se bate untul cca 3 min. cu zahăr, coajă şi suc de lămâie.

Se în­globează pe rând ouăle şi apoi amestecul de făină, alternând cu laptele. Se aşază compoziţia într-o formă de tort (0, 24 cm) cu baza unsă; se nivelează şi se coace la cuptor 35-40 min. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie pe 4 niveluri.

Se taie căpşunile jumătăţi. Se bate cu mixerul amestecul de ciocolată albă şi frişcă 2 min. Se înglobează căpşunile.

Se încălzeşte gemul şi se ung 3 blaturi; se asam­blează cu cremă şi se acoperă cu al patrulea blat. 300 ml frişcă se bat cu praf întăritor şi zahăr vanili­nat; se unge tortul de jur-împrejur. Se decorează cu restul de căpşuni Se serveste foarte rece, de la frigider.

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.