Tort de capsuni in straturi
PrinteazaTort de capsuni in straturi din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, fulgi de cocos, frisca, branza de vaci si capsuni.
Ingrediente:
Blat:
- 150 g unt
- 125 g zahăr
- 6 picături esenţă de vanilie
- 3 ouă
- 125 g făină
- 25 g amidon
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Crustă:
- 3 linguri fulgi de cocos
- 3 linguri zahăr
Cremă:
- 500 ml frişca
- 50 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
- 250 g brânză de vaci
- 200 g căpşuni mici
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahăr, esenţă de vanilie şi ouă; se înglobează făina amestecată cu amidon şi praf de copt. Cuptorul se încinge la 180° C. Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se întind 4 blaturi subţiri de aluat (24 cm diametru). Pe 3 dintre ele se presară cocos şi zahăr. Blaturile se coc timp de cca 15 min. Blatul fără zahăr se taie fierbinte, în 8 felii.
Frişca se bate cu zahăr şi fulgi de cocos: se înglobează brânza. Blaturile se suprapun şi se asamblează cu 3/4 din cantitatea de cremă. Se acoperă cu restul de cremă şi tortul se ornează cu căpşuni şi feliile de blat.
Tort de capsuni in straturi
Pofta buna!