Tort de chiftele cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de chiftele cu legume din: carne tocata de porc, cartof, ceapa, ou, faina, usturoi, ciuperci, ardei gras, ulei si sare.
- 500 g carne de porc tocată
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 1 ou
- 2 linguri cu făină
- 3 căţei de usturoi
- 200 g ciuperci
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Dă pe răzătoarea fină cartoful şi ceapa (sau prin maşina de tocat) şi încorporează legumele în carne.
Pisează cât mai mărunt usturoiul, bate bine oul şi toarnă-le şi pe ele. Drege de sare.
Modelează două chiftele cât mai late şi plate, dale cu făină pe amble părţi şi prăjeşte-le în ulei încins.
După ce s-au rumenit, pune-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă grăsimea.
Curăţă ciupercile şi ardeii şi taie-i felii, încinge puţin ulei şi căleşte legumele câteva minute.
Aşază o chiftea pe o farfurie, adaugă un strat de legume călite, pune următoarea chiftea şi decoreaz-o cu legumele rămase.
Tort de chiftele cu legume
Pofta buna!