Tort de ciocolata cu brandy
PrinteazaTort de ciocolata cu brandy din: ciocolata, oua, faina, brandy, drojdie, zahar, unt, sare.
- 300 g de ciocolată
- 3 ouă
- 50 g de făină
- brandy Alexandrion
- drojdie
- 80 g de zahăr
- 100 g de unt
- sare fină
Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt.
Topiţi untul la bain marie până ce amestecul este lucios Spargeţi ouăle şi separaţi albuşul de gălbenuş. Puneţi ouăle într-un castron mare, adăugaţi zahărul şi amestecaţi totul.
Adăugaţi făina şi ciocolata topită cu untul. Turnaţi o lingură de brandy şi o linguriţă de drojdie.
Bateţi albuşurile până ce devin tari cu un strop de sare şi de piper şi apoi adăugaţi peste coca precedentă.
Lăsaţi totul la cuptor timp de 10 minute, apoi reduceţi căldura la 180ºC şi continuaţi coacerea timp de 8-10 minute.
Scoateţi tortul din cuptor.
Pofta buna!