Tort de ciocolata cu migdale
PrinteazaTort de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, migdale, frisca.
blat:
- 70 g ciocolata amaruie
- 2 oua
- 75 g unt
- 75 g zahar
- 35 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 40 g migdale macinate
crema:
- 250 g ciocolata amaruie
- 200 g frisca
- 90 g unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se toacă ciocolata. Se separă ouăle. Se topeşte ciocolata în unt, cu zahăr, amestecând în bain-marie; se înglobează gălbenuşurile, se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se adaugă albuşurile, bătute separat.
Se amestecă făina cu praf de copt şi migdale şi se adaugă în compoziţia de ciocolată. Se omogenizează şi se toarnă într-o formă de tort (0 20 cm) unsă; se coace 30 de min. Se lasă apoi să se răcească. Se toacă ciocolata pentru cremă şi se topeşte în frişca fierbinte; se lasă să se răcească.
Se taie blatul pe 3 niveluri. Se bate compoziţia de ciocolată cu frişcă şi se înglobează untul, bătut separat; se umplu blaturile cu această cremă şi se dă tortul la frigider 2 ore.
Tort de ciocolata cu migdale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- yhs-per_003