Tort de ciocolata cu visine
PrinteazaTort de ciocolata cu visine din: cacao, zahar, lapte, unt, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, ciocolata, smantana, gelatina, visine.
Pentru blat:
- 35 g cacao
- 180 g zahăr
- 160 ml lapte
- 150 g unt moale
- 3 ouă
- 220 g făină
- 1 vârf cuţit bicarbonat
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf sare
Pentru crema neagră:
- 200 g unt
- 50 g zahăr pudră vanilat
- 300 g ciocolată neagră
Pentru spuma albă:
- 200 g ciocolată albă
- 4 gălbenuşuri
- 1 lingură zahăr
- 200 ml smântână dulce
- 100 ml lapte
- 6 g gelatină
- 300 g vişine congelate
Mod de preparare:
Pentru blat, combini făina cu bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Separat, pui cacaua cu 60 g de zahăr, jumătate din laptele călduţ şi amesteci până devin o pastă moale, torni restul de lapte şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă.
Freci untul cu restul de zahăr, ouăle, unul câte unul, alternând cu făina. La final, adaugi pasta de cacao, amesteci, tomi într-o formă şi dai la cuptor.
Rupi ciocolata neagră bucăţele, o topeşti pe baie de aburi, separat freci untul cu zahărul, până obţii o cremă, apoi încorporezi ciocolata topita, călduţă.
Hidratezi gelatina. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, laptele cald şi omogenizezi. Pui pe foc şi adaugi ciocolata albă, bucăţele. Amesteci, până se topeşte, şi în spuma obţinută adaugi gelatina. Baţi frişca şi o încorporezi în spumă.
Tai blatul în 3, aşezi prima felie şi o acoperi cu crema de ciocolată neagră, pe cea de-a doua întinzi jumătate din spuma de ciocolată albă. Aşezi vişinele, pui ultima foaie de blat şi netezeşti, cât mai uniform, spuma albă rămasă.
Ţii la rece peste noapte şi ornezi cu frişcă.
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un tort….sau macar o prajitura 🙂