Tort de clatite cu crema
PrinteazaTort de clatite cu crema din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar vanilat, sare, esenta de vanilie, ulei, urda, smantana, coacaze, zahar fin, esenta de vanilie.
pentru clatite:
- 3 oua
- 300 g faina
- 300 ml lapte
- 250-300 ml apa minerala
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 ml ulei pentru prajit
pentru crema:
- 300 g urda
- 100 g smantana grasa
- 350 g coacaze albe, rosii negre
- 200 g zahar fin
- 1 plic zahar vanilinat
- 1/2 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu sarea, adaugi făina şi aromele şi baţi bine cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe. Torni treptat ingredientele lichide şi mixezi energic, încingi bine tigaia, o ungi cu ulei şi torni aluat cu polonicul, în timp ce roteşti tigaia ca să se formeze un strat uniform.
Coci aluatul pe o parte, până când îşi pierde luciul şi devine opac, iar marginile devin aurii. întorci clătita şi o coci în continuare la foc mic.
Pentru cremă, scurgi urda şi o mixezi împreună cu zahărul fin, zahărul vanilinat, esenţa şi smântână. încorporezi coacăzele, amestecând uşor. Păstrezi crema în frigider pentru 2 ore. Ungi clătitele cu cremă şi le suprapui, terminând cu o clătită. Decorezi cu coacăze şi cu cremă de brânză.
Tort de clatite cu crema
Pofta buna!