Tort de clatite cu crema

Printeaza

Tort de clatite cu crema din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar vanilat, sare, esenta de vanilie, ulei, urda, smantana, coacaze, zahar fin, esenta de vanilie.

Ingrediente:Tort_de_clatite_cu_crema

pentru clatite:

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 ml lapte
  • 250-300 ml apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 ml ulei pentru prajit

pentru crema:

  • 300 g urda
  • 100 g smantana grasa
  • 350 g coacaze albe, rosii negre
  • 200 g zahar fin
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 fiola esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu sarea, adaugi făina şi aromele şi baţi bine cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe. Torni treptat ingredientele lichide şi mixezi energic, încingi bine tigaia, o ungi cu ulei şi torni aluat cu polonicul, în timp ce roteşti tigaia ca să se formeze un strat uniform.

Coci aluatul pe o parte, până când îşi pierde luciul şi devine opac, iar marginile devin aurii. întorci clătita şi o coci în continuare la foc mic.

Pentru cremă, scurgi urda şi o mixezi împreună cu zahărul fin, zahărul vanilinat, esenţa şi smân­tână. încorporezi coacă­zele, amestecând uşor. Păstrezi crema în frigider pentru 2 ore. Ungi clătitele cu cremă şi le suprapui, terminând cu o clătită. Decorezi cu coacăze şi cu cremă de brânză.

Tort de clatite cu crema

Tort_de_clatite_cu_crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.