Tort de iaurt cu struguri
PrinteazaTort de iaurt cu struguri
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 45 g făină
- 45 g amidon
- 1/2 linguriţă praf de copt
Pentru cremă ai nevoie de:
- 500 g iaurt
- zeamă de la 1/2 lămâie
- 50 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 kg struguri albi şi negri
- 750 ml frişcă
- 2 plicuri gelatină
Mod de preparare blat:
Baţi albuşurile spumă cu 3 linguri de apă, apoi adaugi treptat zahărul şi gălbenuşurile. Amesteci făina cu amidonul şi praful de copt, le pui în compoziţia de ouă, omogenizezi aluatul şi-l torni într-o de tort tapetată cu hârtie de copt.
Dai blatul la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. După ce s-a copt s-a răcit, îl răstomi pe un platou şi-l tai în două.
Mod preparare crema:
Speli strugurii, culegi boabele de pe le scoţi sâmburii şi le laşi deoparte. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat. Dizolvi în apă rece, apoi o pui 2 minute pe foc, după care o amesteci 2 linguri de iaurt şi adaugi în compoziţia de iaurt pregătită mai inainte
Baţi apoi frişca, amesteci o treime din ea cu boabele şi o adaugi în compoziţia de iaurt. Umpli blatul cu toată crema pregătită şi ornezi tortul cu frişcă şi boabe de struguri jucându-te cu două culori de boabe după cum îţi spune imaginatia.
Tort de iaurt cu struguri
Poftă bună!