Tort de mere cu glazura de vin

Printeaza

Tort de mere cu glazura de vin din: mere, faina, unt, pesmet, zahar, oua, vin, zahar, praf de copt.

Ingrediente:Tort de mere cu glazura de vin

  • 2 mere mari
  • 160 g făină
  • 100 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 80 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 ml vin alb
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă praf de copt

 

 

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, pui praful de copt, apoi făina în ploaie, iar la sfârşit, 100 ml vin. Omogenizezi compoziţia, o torni într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Mere

Cureţi apoi merele, le tai în opt, înţepi fiecare felie cu furculiţa şi le aşezi pe toate în tavă, apoi dai tor­tul la cuptor pentru 40 de minute. Freci vinul rămas cu zahărul pudră până obţii o glazură şi după ce tortul s-a copt şi s-a răcit, o torni peste acesta.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.