Tort de vin cu sos englezesc

Printeaza

O reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie.

Ingrediente:Tort de vin cu sos englezesc

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 250 g faină albă
  • 4 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 plic drojdie
  • 1 linguriţă scorţişoară pudră
  • 1 pahar vin roşu
  • sare

pentru cremă:

  • 500 ml lapte integral
  • 120 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, zahărul, scorţişoara, cacaua şi adaugă un praf de sare. Bate ouăle şi încorporează-le în compoziţia de unt. Adaugă faina, zahărul vanilat, drojdia şi, la sfârşit, vinul roşu .

Amestecă bine compoziţia şi toarn-o într-o tavă rotun­dă unsă sau îmbrăcată pe fund cu hârtie de copt. Coace-o 45 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Intre timp, prepară crema. încălzeşte laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Bate într-un castron gălbenuşurile cu zahărul şi toarnă laptele în fir subţire, amestecând continuu.

Pune crema să fiarbă la bain-marie, amestecând per­manent până când sosul se ţine pe lingură (circa 5 minute). Ia vasul de pe foc şi scufundă-1 în apă rece. Serveşte tortul însorit de acest sos.

Tort de vin cu sos englezesc

Tort de vin cu sos englezesc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.