Tort de vin cu sos englezesc
PrinteazaO reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral, zahar, galbenusuri si vanilie.
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 250 g faină albă
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă cacao
- 1 plic drojdie
- 1 linguriţă scorţişoară pudră
- 1 pahar vin roşu
- sare
pentru cremă:
- 500 ml lapte integral
- 120 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, zahărul, scorţişoara, cacaua şi adaugă un praf de sare. Bate ouăle şi încorporează-le în compoziţia de unt. Adaugă faina, zahărul vanilat, drojdia şi, la sfârşit, vinul roşu .
Amestecă bine compoziţia şi toarn-o într-o tavă rotundă unsă sau îmbrăcată pe fund cu hârtie de copt. Coace-o 45 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Intre timp, prepară crema. încălzeşte laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Bate într-un castron gălbenuşurile cu zahărul şi toarnă laptele în fir subţire, amestecând continuu.
Pune crema să fiarbă la bain-marie, amestecând permanent până când sosul se ţine pe lingură (circa 5 minute). Ia vasul de pe foc şi scufundă-1 în apă rece. Serveşte tortul însorit de acest sos.
Tort de vin cu sos englezesc
Pofta buna!