Tort de zmeura si migdale

Printeaza

Tort de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina, frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort_de_zmeura_si_migdale

  • 75 g migdale dulci macinate
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

crema:

  • 500 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 lingura suc de lamaie
  • 10 g gelatina
  • 400 ml frisca

in plus:

  • 200 ml frisca
  • 30 g zahar
  • 14 boabe de zmeura
  • 30 g fulgi de migdale prajiti

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Se amestecă mig­dalele măcinate cu unt şi zahăr. Se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt şi 1 praf de sare. Se înglobează lin­gură cu lingură în compoziţia de migdale.

Se introduce aluatul în for­mă şi se nivelează; se coace timp de cca. 30 min. Se desprinde blatul din formă şi se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie.

Se curăţă zmeura. Se pasează 1/2 din cantitate şi se amestecă împreună cu zahărul, zahărul vanilinat şi sucul de lămâie. Se înmoaie gelatina, se dizolvă şi se înglobează în fir subţire în piureu. Se dă la rece compoziţia. Când piureul începe să se întăreas­că, se înglobează frişca bătută. Apoi se adaugă restul de fructe.

Blatul se acoperă cu cremă; se dă la rece 5 ore. Se acoperă apoi cu frişcă bătută cu zahăr. Se fac rozete pe care se aşază câte un bob de zmeură. Se presară pe tort migdale.

Tort de zmeura si migdale

Tort_de_zmeura_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.