Tort dobos
PrinteazaTort dobos: oua, zahar, faina, zahar vanilat, unt, oua, cacao, unt.
- 6 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 40 g unt
Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt
Ingrediente glazura: 75 g zahar
Mod de preparare:
Treci zaharul si zaharul vanilat cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina si dupa ce se incorporeaza complet, adaugi albusurile batute spuma.
Coci pe rand din aceasta compozipe 6-7 blaturi foarte subtiri pe fundul formei de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
Pentru crema treci zaharul cu untul pana devine spumos, adaugi galbenusurile unul cate unul, iar la sfarsit pui si cacaua. Ungi foile cu aceasta crema si le asezi una peste alta in afara de ultima foaie.
Caramelizezi usor zaharul pentru glazura si torni peste ultima foaie de tort avand grija sa acoperi toata suprafata.
Trasezi cu cutitul feliile de tort pe suprafafa caramelului si apoi asezi foaia peste ce lelalte. Lasi la rece pana in momentul servirii cand le presari cu cacao si nuci maruntite.
Pofta buna!