Tort frantuzesc
PrinteazaO reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon, coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale, zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 30 g făină
- 30 g amidon
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
Ingrediente cremă si decor:
- 10 g gelatină
- 200 g smântână
- 85 g zahăr pudră
- 100 ml lichior de portocale
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 550 ml frişcă
- 50 ml lapte
- 38 pişcoturi
- 2 linguri nuci măcinate
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (26 cm). Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri apă fierbinte şi 25 g zahăr. Albuşurile se bat cu restul de zahăr. Se amestecă făina cu amidon şi coajă de lămâie.
Ambele se înglobează cu telul în compoziţia de gălbenuşuri. Aluatul se pune în formă şi se nivelează. Se coace 25 min. Se scoate şi se lasă să se răcească.
Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Se amestecă smântână ccu 70 g zahăr pudră, 70 ml lichior şi 1 plic zahăr vanilinat.
Se dizolvă gelatina, se toarnă în fir subţire în compooziţie şi se înglobează. Se dă la rece 30 min. Când incepe să se întărească se înglobează 250 ml frişcă bătută.
Restul de zahăr pudră şi rcestul de lichior se amesteecă în lapte. Se însiropează 30 pişcoturi.
300 ml frişcă se bat cu 1 plic zahăr vanilinat. Se acoperă tortul şi se decorează cu grămăjoare şpri- ţate de frişcă. Pe margine se presară nuci. Pe tort se aşază jumătăţi ascuţite de pişcoturi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort frantuzesc