Tort cu frişcă şi căpşune
PrinteazaO reteta delicioasa de ort cu frisca si capsune din: albusuri, suc de lamaie, zahar, fulgi de cocos, glazura, foite de gelatina, galbenusuri, zahar vanilat, lapte si frisca.
- 4 albuşuri
- 3 linguri de suc de lămâie
- 430 g de zahăr
- 200 g de fulgi de cocos
- 100 g de glazură albă
- 750 g de căpşune
- 10 foiţe de gelatină
- 4 gălbenuşuri
- 2 pacheţele de zahăr vanilat
- 500 ml de lapte bătut
- 500 ml de frişcă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 120°C. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi 1 lingură de suc de lămâie şi 280 g de zahăr. Incorporaţi 150 g de fulgi de cocos.
Pe o hârtie pentru copt şpriţaţi 2 cercuri (0 24 cm) cu acest amestec şi coaceţi-le 50-60 de minute. Topiţi glazura, ungeţi cu ea un blat de bezea şi presăraţi-l cu fulgi de cocos.
Pasaţi 125 g de căpşune şi tăiaţi restul în jumătate. Inmuiaţi gelatina. Bateţi spumă gălbenuşurile cu 150 g de zahăr şi cu zahărul vanilat. Incălziţi 4 linguri de lapte bătut.
Dizolvaţi gelatina în el, adăugaţi restul de lapte bătut şi 2 linguri de suc de lămâie, iar la final încorporaţi în spuma de gălbenuşuri şi lăsaţi amestecul să se închege.
Impărţiţi crema obţinută în două. Bateţi cca. 300 ml de frişcă. Amestecaţi-o cu jumătate din căpşune (opriţi 6-8 bucăţi), cu piureul de căpşune şi cu jumătate din cremă.
Inchideţi blatul într-un inel pentru tort, întindeţi crema de căpşune, aşezaţi al doilea blat, întindeţi crema albă. Lăsaţi tortul 3 ore la rece. Bateţi restul de frişcă şi îmbrăcaţi tortul cu ea şi ornaţi-l cu fructele.
Tort cu frişcă şi căpşune
Pofta buna!