Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra
PrinteazaTort cu fructe de kaki si ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, fructe de kaki, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, cremă de brânză, foi de gelatină, ciocolată neagră.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 180 g zahăr
- 80 g făină
- 2 linguri amidon
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente pentru umplutură şi decor:
- 3 fructe de kaki
- 1 plic zahăr vanilinat
- 400 ml frişcă lichidă
- 120 g zahăr
- 200 g cremă de brânză
- 3 foi de gelatină
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, cu 90 g zahăr. Mixezi restul de zahăr cu gălbenuşurile, până obţii o cremă fină. în spuma de albuşuri, încorporezi treptat crema de gălbenuşuri şi făina cernută împreună cu amidonul şi praful de copt, amestecând delicat, de jos In sus.
Torni compoziţia în forma tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul 1/2 oră, la foc mediu (175-180 °C). Baţi 300 ml frişcă împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat. încorporezi brânza, un piure făcut din 2 kaki şi gelatina călduţă, preparată după instrucţiunile de pe plic. Păstrezi crema la rece 1/2 oră.
Tai blatul rece în 2 foi. Aşezi o,foaie pe platou, o ungi cu 2/3 din cremă, suprapui a doua foaie şi îmbraci tortul în crema rămasă. După ce a stat la rece 1 oră, îl glazurezi cu ciocolata topită la bain-marie în 100 ml frişcă. Decorezi cu frişcă şi cu felii de kaki. Tai tortul rece după 1/2 oră.
Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra
Pofta buna!