Tort inghetat de caise

Printeaza

Tort inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise, caise si menta.

Ingrediente:Tort_inghetat_de_caise

blat:

  • 150 g piscoturi
  • 150 g unt topit

umplutura:

  • 700 g caise
  • 500 g iaurt cu vanilie
  • 100 g zahar
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 400 ml frisca
  • 50 g piscoturi
  • 4 cl lichior de caise

decor:

  • 300 g caise
  • 30 g piscoturi
  • menta

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc piscoturile pentru blat si se framanta cu unt. Se repartizeaza pe fundul unei forme tapetate cu hartie de copt. Se oparesc caisele, se decojesc, se taie jumatati si se golesc de samburi, 1/3 din ele se taie felii, restul se paseaza si se amesteca impreuna cu iaurt, zahar, coaja si suc de lamaie. Se inglobeaza frisca batuta.

Se taie piscoturile si se insiropeaza cu lichior. Pe blat se asaza 1/2 din piureul de caise; deasupra se pun feliile de caise si piscoturi; se acopera cu piureu si se da la congelator cel putin 8 ore. Cu 25 de minute inainte de servire, tortul se scoate din congelator si se decoreaza cu jumatati de caise, piscoturi si menta.

Tort inghetat de caise

Tort_inghetat_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.