Tort inghetat de caise
PrinteazaTort inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise, caise si menta.
blat:
- 150 g piscoturi
- 150 g unt topit
umplutura:
- 700 g caise
- 500 g iaurt cu vanilie
- 100 g zahar
- sucul si coaja de la 1 lamaie
- 400 ml frisca
- 50 g piscoturi
- 4 cl lichior de caise
decor:
- 300 g caise
- 30 g piscoturi
- menta
Mod de preparare:
Se zdrobesc piscoturile pentru blat si se framanta cu unt. Se repartizeaza pe fundul unei forme tapetate cu hartie de copt. Se oparesc caisele, se decojesc, se taie jumatati si se golesc de samburi, 1/3 din ele se taie felii, restul se paseaza si se amesteca impreuna cu iaurt, zahar, coaja si suc de lamaie. Se inglobeaza frisca batuta.
Se taie piscoturile si se insiropeaza cu lichior. Pe blat se asaza 1/2 din piureul de caise; deasupra se pun feliile de caise si piscoturi; se acopera cu piureu si se da la congelator cel putin 8 ore. Cu 25 de minute inainte de servire, tortul se scoate din congelator si se decoreaza cu jumatati de caise, piscoturi si menta.
Tort inghetat de caise
Pofta buna!