Tort inimioara cu capsuni si frisca
PrinteazaTort inimioara cu capsuni si frisca din: oua, zahar, alune, faina, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem, frisca, cacao, capsune, menta.
- 6 oua
- 150 g zahar
- 200 g alune macinate
- 50g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 10 g scortisoara
Ingrediente crema:
- 3 foi de gelatina
- 3 linguri gem acrisor
- 200 ml frisca
- 50g alune zdrobite
- 2 linguri cacao
Ingrediente ornare:
- 500 ml frisca
- 10-15 capsune
- frunze verzi de menta
Mod de preparare:
Frecati 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu 130 g zahar. Adaugati albusurile batute spuma cu 20 g zahar pus treptat, alunele macinate, faina, praful de copt, scortisoara si turnati compozitia obtinuta intr-o tava de tort, in forma de inimioara, unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit, 35-40 de minute.
Pentru crema, inmuiati gelatina in apa rece si apoi incalziti putin amestecul la foc mic, pentru dizolvare. Amestecati gelatina dizolvata cu gemul, alunele, cacaoa si cu frisca. Lasati blatul sa se raceasca si apoi taiati-l in doua, pe orizontala.
Puneti o foaie pe un platou si ungeti-o cu crema. Peste crema puneti a doua foaie si apasati-o usor, ca sa se aseze bine. Imbracati tortul cu un strat gros de frisca. Deasupra puneti fructele taiate in jumatati si ornati cu frunze de menta. Tineti tortul la frigider pana la servire.
Tort inimioara cu capsuni si frisca
Pofta buna!