Tort cu mere întregi

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi.

Ingrediente:Tort cu mere întregi

  • 10 mere intregi
  • 6 linguri zahar
  • 75 g unt

pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa rece
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie

pentru sirop:

  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 400 g frisca pentru ornat
  • 2 linguri rom

pentru decor:

  • portocale si kiwi

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi le sco­beşti cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Le pui 5 minute în apă cu puţină sare, care clocoteşte.

Scoţi merele şi le laşi la scurs, timp în care pui zahărul într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi îl laşi să se caramelizeze până când devine arămiu.

Adaugi untul şi îl întinzi pe toată suprafaţa cratiţei. Laşi puţin să se răcească, iar merele scurse le aşezi unele lângă altele. Baţi albuşurile spumă tare cu za­hărul şi cu apă rece, adaugi trep­tat gălbenuşurile, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

Incorporezi bine totul în spuma de albuşuri şi adaugi spuma peste merele din cratiţă. Dai la cuptor.

Tort cu mere întregi

Tort cu mere întregi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.