Tort Micado
PrinteazaTort Micado
- 400 g unt
- 400 g smîntînă
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- făină cît cuprinde
- fructe zaharate (dulceaţă)
Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt.
Mod de preparare:
Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit de moale, care apoi se împarte în patru părţi egale, din care se întind patru blaturi rotunde de grosimea unui deget.
Se coc pe rînd, iar cînd sînt reci se ung cu următoarea cremă. Se arde 1/2 pahar zahăr, se stinge cu laptele, se mai adaugă încă un pahar de zahăr, bicarbonatul şi untul.
Se fierbe totul pînă se obţine un sirop gros ca pentru şerbet. Se ia de pe foc şi se freacă (întocmai ca la pregătirea şerbetului).
Cînd este aproape rece, se întinde cu un cuţit pe blaturi. Operaţia trebuie făcută foarte repede.
Se aşază blatu-rile unul peste altul şi se glasează cu aceeaşi compoziţie.
Se garniseşte cu fructe zaharate sau cu dulceaţă.
Pofta buna!