Conservarea Slăninei pentru Iarnă în Borcan – Secretul Bucătăriei Tradiționale din: slanina proaspata de porc, sare de mare, boia de ardei dulce, piper, usturoi, borcane. În gastronomia românească, slănina are o prezență marcantă, fiind folosită în multe rețete tradiționale, cum ar fi mămăliga cu slănină, fasole cu ciolan, sau ca aperitiv simplu, tăiată în felii […]
Tort Moca
PrinteazaTort Moca
Ingrediente:
- 8 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 250 g nuci sau migdale pisate
- 2 linguri pesmet fin
Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate.
Mod de preparare:
Tort Moca: freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile sau migdalele, pesmetul, şi la urmă spuma de albuşuri. pune compoziţia în forma de tort, se coace şi, după ce s-a răcit, se taie în două.
umple şi se glasează cu următoarea cremă. Se freacă zahărul cu untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile şi vanilia bine pisată, pînă obţinem o cremă.
toarnă cîte puţin din esenţa de cafea şi se amestecă bine.
După ce tortul a fost umplut şi îmbrăcat cu cremă, se garniseşte cu migdale tăiate.
Pofta buna!
Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică
Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică din: fileuri de peste, rosii, ardei grasi, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul unic al peștelui la grătar însoțit de o saramură tradițională, reinventată pentru gurmanzii moderni. Această rețetă de saramura combină prospețimea peștelui cu aroma intensă a grătarului, creând […]