Tort negru cu cacao şi cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de tort negru cu cacao si cafea din: lapte, zahar, faina, cacao neagra, oua, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenusuri si cafea.

Ingrediente:Tort negru cu cacao şi cafea

  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 200 g faină albă
  • 100 g cacao neagră
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt

pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 cescute de cafea

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul, freacă până obţii o cremă, încorporează apoi faina şi cacaua, subţiind aluatul cu lapte. Amestecă bine şi adaugă praful de copt.

Unge o formă de tort cu unt şi tapeteaz-o uniform cu puţină faină, înlăturând faina în exces. Toarnă compoziţia şi coace la 180° C 1 oră, fără a deschide uşa cuptorului în acest timp.

Frământă cu mâna untul, zahărul pudră şi 2 gălbenu­şuri până la obţinerea unei compoziţii omogene.

Adaugă cele 4 ceşcuţe de cafea, amestecând conti­nuu pentru a realiza o cremă omogenă. După ce blatul s-a copt, lasă-1 să se răcească, taie-l în două, unge partea de jos cu cremă şi acoperă cu cealaltă parte.

Pune crema rămasă într-un poş şi decorează tortul după inspiraţie. Pune-l 1 oră în frigider, apoi serveşte-l.

Tort negru cu cacao şi cafea

Tort negru cu cacao şi cafea

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.