Tort cu pepene rosu
PrinteazaTort cu pepene rosu: zahar tos, oua, lapte, gelatina, frisca, migdale, sare, pepene rosu, zahar vanilinat, lamaie, portocala, scortisoara, menta, sos de ciocolata.
- 300 g zahar tos
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 30 g gelatina alimentara
- 500 ml frisca
- 100 g migdale
- un sfert de lingurite cu sare
- un pepene rosu
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lamaie
- o portocala
- scortisoara
- menta
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat în sucul de lămâie şi portocală apoi se dizolvă la bain-marie.
Intr-un bol se mixează zahărul tos cu sarea, zahărul vanilinat şi ouăle. Se adaugă laptele dulce rece, se amestecă şi se fierb până se îngroaşă.
Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Intr-un bol se mixează frişca până nu mai cade de pe braţele mixerului.
Se adaugă la compoziţia cu ouă răcită, se presară jumătate din migdale tocate, coaja rasă de la lămâie şi portocală.
Se presară mentă tocată, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară.
Se introduce la rece şi se lasă până a doua zi. Se răstoarnă pe o farfurie, se îndepărtează folia, se decorează cu felii de pepene roşu, migdalele rămase, mentă şi sos de ciocolată.
Pepene rosu se poate pune si in compozitie, dar se adauga mai multe gelatina.
Tort cu pepene rosu
Pofta buna!