Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albă

Printeaza

O reteta de tort cu piersici, fistic si ciocolata alba din: unt, zahar, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, iaurt, ciocolata, piersici, crema de branza si fistic.

Ingrediente:

  • 250 g unt, moale
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 3 oua mari
  • 200 g iaurt grecesc
  • 200 g de ciocolata alba, 50 g data pe razatoare, restul rupta in bucati pentru glazura
  • 2 piersici, curatate de samburi si taiate in cubulete cu latura de 1 cm

pentru glazura:

  • ciocolata alba 200 g
  • 200 g crema de branza
  • 200 g de iaurt grecesc
  • 3 linguri de fistic macinat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 22 cm şi se tapetează cu hârtie de copt. Se amestecă restul de unt cu zahărul, apoi se adaugă făina, praful de copt, extractul de vanilie, ouăle, iaurtul şi ciocolata albă. Se amestecă bine, apoi se încorporează cu grijă piersicile.

Se răstoarnă totul în forma de tort şi se dă la cuptor timp de o oră. Se verifică înţepând tortul cu o scobitoare. Dacă aceasta iese curată, blatul este gata. Se lasă să se răcească în formă. Pentru glazură, se topesc la bain-marie bucăţile de ciocolată albă.

După ce s-au topit complet, se ia vasul de pe foc. Se amestecă bine crema de brânză cu iaurtul, apoi se adaugă ciocolata topită, amestecând încontinuu. Se lasă la frigider până când se asamblează tortul.

Se unge blatul de tort cu glazura de ciocolată albă, apoi se presară fisticul măcinat.

Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.