Tort rapid cu ciocolata si frisca

Printeaza

Tort rapid cu ciocolata si frisca din: zahar, unt, oua, amidon, faina, cacao, frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra.

Ingrediente:Tort_rapid_cu_ciocolata_si_frisca

pentru blat:

  • 140 g zahar plus o lingura
  • 10 g unt
  • 4 oua
  • 40 g amidon
  • 40 g faina
  • 20 g cacao

pentru umplutura:

  • 250 ml frisca

pentru decor:

  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g frisca
  • decoratiuni de ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se frecă bine gălbenuşurile cu 140 g zahăr si apoi se adaugă făina, amidonul şi cacaua. Se bat albuşurile spumă, adăugând lingura cu zahăr la jumătatea transformării în spumă. Se pune spuma peste amestecul cu făină şi se toarnă aluatul în forma unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 25 de minute.

Frişca pentru umplutură se ţine la rece până în mo­mentul asamblării tortului si apoi se bate şi se aşază între foile blatului. Pentru decor, se topeşte ciocolata albă la bain-marie şi se amestecă cu frişca bătută. Se acoperă tortul folosind un cuţit trecut prin apă rece.

Se orntează cu decoratiuni din ciocolată neagră. Se dă tortul la rece pentru 2 ore.

Tort rapid cu ciocolata si frisca

Tort_rapid_cu_ciocolata_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.