Tort rapid cu ciocolata si frisca
PrinteazaTort rapid cu ciocolata si frisca din: zahar, unt, oua, amidon, faina, cacao, frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra.
pentru blat:
- 140 g zahar plus o lingura
- 10 g unt
- 4 oua
- 40 g amidon
- 40 g faina
- 20 g cacao
pentru umplutura:
- 250 ml frisca
pentru decor:
- 200 g ciocolata alba
- 100 g frisca
- decoratiuni de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru blat, se frecă bine gălbenuşurile cu 140 g zahăr si apoi se adaugă făina, amidonul şi cacaua. Se bat albuşurile spumă, adăugând lingura cu zahăr la jumătatea transformării în spumă. Se pune spuma peste amestecul cu făină şi se toarnă aluatul în forma unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 25 de minute.
Frişca pentru umplutură se ţine la rece până în momentul asamblării tortului si apoi se bate şi se aşază între foile blatului. Pentru decor, se topeşte ciocolata albă la bain-marie şi se amestecă cu frişca bătută. Se acoperă tortul folosind un cuţit trecut prin apă rece.
Se orntează cu decoratiuni din ciocolată neagră. Se dă tortul la rece pentru 2 ore.
Tort rapid cu ciocolata si frisca
Pofta buna!