Tort sărat în două culori

Printeaza

O reteta delicioasa de tort sarat in doua culori din: fasole pestrita, naut, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oua, smantana dulce, cimbru, salvie, sare, piper si fistic.

Ingrediente:Tort sărat în două culori

  • 150 g fasole pestriţă
  • 150 g năut
  • 1 căpăţână de usturoi
  • roşii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 2 ouă
  • 50 ml smântână dulce
  • cimbru
  • salvie
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • 160 g fistic

 

Mod de preparare:

Pune fasolea şi năutul în două vase separate, cu apă, şi lasă-le la înmuiat peste noapte. Fierbe-le, tot separat, în două oale sub presiune în care ai pus câţiva căţei de usturoi necurăţaţi, salvie, cimbru, ar­dei iute şi câte o roşie spălată (dacă nu ai două oale de fiert sub presiune, foloseşte o oală normală, prelungind timpul de fierbere).

Lasă-le să se răcorească şi scurge-le.

Pune în vasul mixerului fasolea fiartă, jumătate din cantitatea de smântână, puţin ulei, sare, piper şi un ou. Amestecă ingredientele până când obţii o cremă, toarn-o într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină, apoi niveleaz-o cu o spatulă.

Procedează la fel şi cu năutul şi toarnă compoziţia dea­supra celei cu fasole. Nivelează şi presară fistic tocat mare cu cuţitul.

Pune forma în cuptor şi las-o circa 25 de minute, la 190° C. Scoate din cuptor, taie bucăţi şi serveşte.

Tort sărat în două culori

Tort sărat în două culori

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort sarat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.