Tort sărat în două culori
PrinteazaO reteta delicioasa de tort sarat in doua culori din: fasole pestrita, naut, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oua, smantana dulce, cimbru, salvie, sare, piper si fistic.
- 150 g fasole pestriţă
- 150 g năut
- 1 căpăţână de usturoi
- roşii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ardei iute roşu
- 2 ouă
- 50 ml smântână dulce
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
pentru decor:
- 160 g fistic
Mod de preparare:
Pune fasolea şi năutul în două vase separate, cu apă, şi lasă-le la înmuiat peste noapte. Fierbe-le, tot separat, în două oale sub presiune în care ai pus câţiva căţei de usturoi necurăţaţi, salvie, cimbru, ardei iute şi câte o roşie spălată (dacă nu ai două oale de fiert sub presiune, foloseşte o oală normală, prelungind timpul de fierbere).
Lasă-le să se răcorească şi scurge-le.
Pune în vasul mixerului fasolea fiartă, jumătate din cantitatea de smântână, puţin ulei, sare, piper şi un ou. Amestecă ingredientele până când obţii o cremă, toarn-o într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină, apoi niveleaz-o cu o spatulă.
Procedează la fel şi cu năutul şi toarnă compoziţia deasupra celei cu fasole. Nivelează şi presară fistic tocat mare cu cuţitul.
Pune forma în cuptor şi las-o circa 25 de minute, la 190° C. Scoate din cuptor, taie bucăţi şi serveşte.
Tort sărat în două culori
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort sarat