Tort simplu

Printeaza

Tort simplu

Ingrediente:Tort simplu

  • 6 ouă
  • 1 pahar zahăr pudră
  • 1 pahar făină
  • coaja rasă de la o lămîie
  • marmeladă

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă.

Se scoate apoi castronul din apăşi se freacă iar, de data aceasta pînă se răceşte.

Cînd crema este complet rece, se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecîndu-se uşor, apoi făina şi coaja de lămîie.

Se împarte compoziţia în trei sau patru părţi egale (depiunde de mărimea formei de tort).Se coc pe rînd trei foi care, de îndată ce se scot din cuptor, se înfăşoară într-un şervet şi se ţin astfel timp de o oră, două.

Fiecare foaie se unge cu marmeladăşi se aşază una peste alta. Se pot umple cu orice altă cremă, după gust şi se glasează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.