Tortellini cu struguri
PrinteazaO reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere, struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare.
- 200 g faina de grau
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 250 g bere
- 2 ciorchini de struguri albi
- 1 l ulei vegetal
- 50 g zahar
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Galbenusurile se bat cu unt, se adauga faina cernuta, zaharul si sare. Peste acest amestec se toarna bere (care se va deschide cu cel putin o ora inainte de a o folosi) si se amesteca incet.
Se lasa o ora, sa creasca putin. Se bat albusurile, pana se formeaza o spuma densa si se amesteca atent cu aluatul. Strugurii se spala, se lasa sa se scurga de apa, se culeg bobitele.
Fiecare bobita se trece prin aluat, apoi folosind o lingurita, se pune in uleiul incins si se prajeste pana se rumeneste. Cand se scoate din ulei se pune pe un servetel de hartie si se lasa sa se scurga uleiul.
Se servesc fierbinti, presarate cu zahar pudra.
Tortellini cu struguri
Pofta buna!