Tortellini cu sos alb
PrinteazaTortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry.
- 2 lingurite ulei de floarea soarelui
- 50 g tortellini cu branza
pentru sos:
- 50 g unt
- 200 g branza brise
- 100 ml smantana pentru gatit
- sare
- piper
- 200 g parmezan
- un praf de nucsoara
pentru ornat:
- o crenguta de rozmarin
- 2-3 rosii cherry
Mod de preparare:
Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când începe să clocotească, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ca să nu se usuce, se acoperă cu o folie sau cu un capac.
Intre timp, se pregătesc ingredientele pentru sos. Se pune untul într-o cratiţă, se topeşte, se adaugă smântână, brânza tăiată cubuleţe şi parmezanul. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi, după ce a dat în 2-3 clocote, se opreşte focul.
Se pun tortellini într-un bol, se toarnă sosul, se încorporează şi se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi roşii cherry tăiate în sferturi.
Tortellini cu sos alb
Pofta buna!
tortellini cu sos alb am mancat la niste prieteni, o bunatate