Tortellini cu spanac şi sos

Printeaza

O reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • o linguriţă cu sare
  • două ouă
  • 100 g brânză de vaci
  • 200 g spanac
  • 100 g broccoli
  • două cepe roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 6 roşii
  • un ardei iute
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul de măsline împreună cu ardeiul iute tăiat cubuleţe.

Când ceapa a devenit sti­cloasă, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, sare şi piper.

Se fierb până scade sosul, se iau de pe foc şi se păstrează la cald.

Ouăle se amestecă cu o lin­guriţă cu sare şi făina până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.

Broccoli şi spanacul se fierb, se pasează, se amestecă bine cu brânza de vaci, sare şi piper.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutură pe o jumătate a fiecărei rondele, se acoperă cu aluatul rămas, se pre­sează marginile apoi se unesc colţurile.

Se fierb în apă cu puţină sare, se scurg şi se pun într-un bol.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tortellini cu prosciutto

Tortellini cu prosciutto

Tortellini cu prosciutto din: tortellini, prosciutto, ceapa, ciuperci, usturoi, rosii, ulei, oregano, sare, piper, parmezan, cascaval. Ingrediente: 250 g tortellini proaspete cu prosciuto 1 ceapă 1 borcan ciuperci tăiate 1 căţel de usturoi 550 g roşii decojite în bulion 3 linguri ulei oregano uscat sare piper 3 linguri parmezan ras 4 linguri caşcaval ras   Mod de […]

 

Supa italieneasca cu tortellini

Supa italieneasca cu tortellini

  Supa italieneasca cu tortellini din: tortellini, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, sos de soia. Ingrediente: 125 g tortellini cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750 ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele […]

 

 

Ciuperci la cuptorCiuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

Tortellini cu prosciutto si ciuperci la cuptor

Tortellini cu prosciutto si ciuperci la cuptor din: tortellini, prosciutto, ceapa, ciuperci, usturoi, rosii, ulei, oregano, sare, piper, parmezan, cascaval. Ingrediente: 250 g tortellini proaspete cu prosciuto 1 ceapă 1 borcan ciuperci tăiate 1 căţel de usturoi 550 g roşii decojite în bulion 3 linguri ulei oregano uscat sare piper 3 linguri parmezan ras 4 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.