Tortilla de cartofi calda
PrinteazaTortilla de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde, oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin alb si ceapa verde.
- 600 g cartofi rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- 100 g fasole verde congelata
- 6 oua
- 6 linguri smantana dulce
- 4 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 200 g smantna fermentata
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 linguri rondele de ceapa verde
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală şi se curăţă legumele. Se taie cartofii felii, ceapa şi ardeiul gras cuburi. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mijlociu, 15 min., amestecând. După primele 10 min. se adaugă ardei gras, ceapă şi fasole verde; se condimentează.
Se bat ouăle cu smântână dulce, parmezan, sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste legume şi se lasă să se coacă la cuptor 20 min. Se amestecă smântână cu oţet, ceapă verde, sare şi piper şi acest sos se serveste cu feliile de tortilla.
Tortilla de cartofi calda
Pofta buna!